Fehérvári advent - tele varázslattal!

Fehérvári advent - tele varázslattal!
A legszebb hazai adventi vásárok közé is beválogatott forralt bor és és kürtőskalács illatú forgatag Székesfehérváron meghitt pillanatokkal, csodás fényjátékokkal, mesébe illő látvánnyal varázsol el! 

Az ünnepi díszbe öltözött Székesfehérvár közelebb van, mint a legtöbb neves adventi vásár, így több idő marad az élményekre. Mert abban aztán nem lesz hiány a mesevilággá változó ünnepi forgatagban! Lássuk csak...

Az adventi fények városa

Lenyűgöző méretű fényben fürdő karácsonyfát állítunk a Városház-téren, amely beragyogja az ünnepi készülődést. A gyerekek kedvence a fa körül körbefutó mesés kisvonat. A karácsonyfa mellett persze az egész belváros szépséges fényekben ragyog. A gyönyörű fényfestett épületek mellett itt-ott vidám karácsonyi animációba csöppenhetünk, sőt, a város két hangulatos terén mi magunk is játszhatunk a fényekkel, de végig suhanhatunk a gyönyörű belvároson a fényvonattá vált városnéző kisvonattal is… és mikor azt hittük, már minden csodáját kiélveztük a mesés belvárosnak, vár minket az idei év újdonsága, a Zichy-ligetben felállított óriáskerék, hogy a magasba emelkedve is megcsodáljuk a várost!

Fényvonat  Óriáskerék

Óriáskerék és a mesés Koriliget

Amikor azt hittük, már minden csodáját láttuk, a mesés belvárosnak, vár minket a gyönyörűen megvilágított óriáskerék és a Koriligetté váló Zichy-liget... Az óriáskerék fényei alatt a romantikus Zichy-liget télire Koriligetté változik, ahol a fényben fürdő fák és igazi téli mesevilágba illő dekorációk között csúszkálhatunk. Mindehhez persze végig kell sétálni a mesés belvároson, de nem fogjuk megbánni! 

KORILIGET


Adventi bögre emlékbe - Töltds meg szeretettel!

Elvinnéd emlékbe a fehérvári hangulatot? Végy egy bögrét a Fehérvári Ajándékboltban, és töltsd tele szeretettel! Keresd az adventi színpad mögött a Hiemer-házban!

Fényvonat

Az idei advent kedvence az ünneplőbe öltözött városnéző kisvonat. Tegyen vele egy hangulatos városi kört karácsonyi dallamok kíséretében az adventi hétvégéken! 

Fényvonatlapozható programfüzet

Élő Adventi Kalendárium

A városháza homlokzatára vetített képekkel mesebeli palotává változik, és december elsejétől szenteste napjáig minden este kinyílik majd egy ablak, Az ablak mögött egy szép vers, mese, vagy egy fülbemászó dal rejtőzik, mellyel a helyi színészek és fiatal tehetségek ajándékozzák meg az arra sétálókat...

Játék a fénnyel!

A múlt év egyik kedvencei voltak a zenélő padok és interaktív fényjáték  – Falvay Miklósnak köszönhetően hasonló mókázásra idén is számíthatunk majd két helyszínen is! De legyen ez még az izgalmas várakozás része...  Egy kis kedvcsináló a korábbi évekből!


Adventi színpad – hangolódj az ünnepre!

De nincsen adventi vásár gyertyagyújtás, lélekmelegítő dallamok, Betlehem és míves ajándékok nélkül. Fehérváron sincs ez másképp! A városi színpadon vasárnaponként lobban fel a soron következő adventi gyertya lángja. Az adventi készülődés legszebb pillanatai közé tartozik a közös várakozás a fények kigyúlására, a találkozások, baráti beszélgetések egy bögre finom, gőzölgő ital mellett. Hétvégén neves előadók gondoskodnak a hangulatról: többek között Nyári Alízt és Editet, Wolf Katit, Gájer Bálintot, a Szőke Nikoletta Quartetet, Vörös Janka Duóját, a Vox Mirabilist  és az Alba Regia Vegyeskart hallhatjuk.

Részletes program

Pazar portékák az adventi vásárból

Egy forró tea, forralt bor és kürtős kalács után nézzünk körül az adventi vásárban is, hiszen egyedi, különleges ajándékokra tehetünk szert itt. A városház-téri és Fő utcai kirakodó vásár mellett a Püspökség udvarába is mindenképp érdemes betérni, a helyi kézművesek is itt kínálják míves portékáikat! Ízelítő a készítők kínálatából, akik a Fehérvári Ajándékboltban is képviseltetik magukat:

FEHÉRVÁRI AJÁNDÉKBOLT

Szelfire fel!

A mesebeli vásári forgatagban szinte méterenként találunk egy helyet, amely szelfiért kiált. A Hotel Magyar Királynál adventi szelfipontnál örökíthetjük meg kirándulásunk emlékét, de nem lehet ellenállni a művészi gonddal berendezett kis kuckóknak sem – néhány kattintás, és máris kész a karácsonyi album.


Békés, boldog Karácsonyt kívánunk!