Varázslatos Koriliget – gyerekkel kötelező!

Varázslatos Koriliget – gyerekkel kötelező!

A Zichy ligetben december elején idén is megnyit a jégpálya, hogy a tél örömeit fokozzuk! Nem akármilyen jégpálya várja a látogatókat Fehérváron! A város egyik legromantikusabb helyén fokozhatatlan karácsonyváró hangulatban róhatjuk a köröket.

És hogy mi minden még?
Az első adventi hétvége a mézeskalács jegyében telik: süthetnek, díszíthetnek is a vállalkozó kedvűek az illatos süteményből. Sőt, építhetnek is! Legalábbis részesei lehetnek annak az építkezésnek, ami már a múlt évben elkezdődött. A Belváros ismert, gyönyörű épületei közül több (Országalma, Bazilika, Városháza) is elkészült már, sőt, emeletes házak is születtek, az idén pedig tovább gyarapszik a mézeskalácsváros december 1–2-án a Hiemer-házban. Az elkészült házakat aztán kiállítják, két helyen: a Hiemer-házban és a Városháza első emeletén is látható majd a kivilágított, édes-mézes Fehérvár.

A Mikulás segítőivel december 6-án érkezik Fehérvárra. A nagyszakállú Bence manóval és a Hóemberrel járja a Belvárost, még zenészeket is hoz magával a Kákics együttes tagjainak személyében.  A Mikulás a Városház téren is találkozik a gyerekekkel, akik a Kákics együttes koncertje után közös éneklésnek is részesei lehetnek, és még egy Mikulásműsort is kapnak ajándékba. Ráadásul, aki bátor és ügyes, az kipróbálhatja magát, hogyan találna bele egy kéménybe az ajándékokkal, építhet Hófehérvárt kockacukorból és segíthet összeszedni a Mikulásnak az elvesztett csomagjait. December 6-án, szerdán 15.00–19.00 óráig a gyerekeké és a nagyszakállú ajándékosztóé a fehérvári Belváros! Jó lesz, gyertek!

Bővebb információ a Kori Ligetről itt!