Májusi programkavalkád és hosszú hétvége

Májusi programkavalkád és hosszú hétvége
Május 11-től beindul a tavaszi rendezvényáradat Székesfehérváron! Csokorba gyűjtöttük az előttünk álló legjobb programokat a minőségi időtöltés kedvéért. Annyit előre bocsátunk, egyenesen művészet lesz unatkozni!

Május 11-től képzőművészeti kiállítások, zenei, irodalmi, színházi és filmes események között szemezgethetünk a 19. Kortárs Művészeti Fesztivál kínálatából. A fesztivál új színfoltja a Fehérvári Könyvnapok lesz a városi programpalettában, amely a kortárs irodalomnak ad teret. Majd május 12-én a Nemzeti Emlékhelyek Napján Mátyás királyra és korára hangolódunk a Koronázó Bazilika Romkertjében, ahol családi programok sokasága várja a résztvevőket.

Mára már hagyomány, hogy Pünkösdkor virágba borul gyönyörű belvárosunk. Május 18-tól pompázatos virágkötészeti alkotásokkal díszítjük a szobrokat, tereket, kapukat. Minden évben más a tematika, az idei a Barokk év jegyében zajlik, különösen díszesnek ígérkezik. A közelgő hosszú hétvégén is bőven szemezgethetünk a jobbnál jobb programokból Fehérváron!

A májust pedig a gyerekekkel zárjuk, övék a hónap utolsó hétvégéje a Hetedhét Játékfesztiválon!