Fehérvári advent - tele varázslattal!

Fehérvári advent - tele varázslattal!

Az ünnepi díszbe öltözött Székesfehérvár közelebb van a legtöbb adventi vásárnál, így több idő marad az élményekre! Mert abban aztán nem lesz hiány! A legszebb hazai karácsonyi vásárok közé is beválogatott forralt bor és kürtőskalács illatú forgatag középpontjában a hatalmas, ragyogó fénybe öltözött karácsonyfa és az alatta körbe-körbe zakatoló mesebeli gőzös látványa mintha egy képeskönyv lapjairól kelt volna életre. Fehérvár igazi mesevárossá változik ilyenkor rengeteg meglepetéssel. Lássuk csak... 

Karácsonyfa-varázs

Lenyűgöző méretű fényben fürdő karácsonyfát állítunk a Városház-téren, amely beragyogja az ünnepi készülődést. A gyerekek kedvence a fa körül körbefutó mesés kisvonat. A karácsonyfa mellett persze az egész belváros szépséges fényekben ragyog. Bármilyen hihetetlen, összesen 7 kilométernyi fényfüzért helyezünk ki!

Szépséges Koriliget – bérelj, korizz!

A Koriliget nem csak azért vonzó, mert korizni jó, hanem mert a csodás Zichy-ligetben élvezhetjük a jeges örömöket, és a feldíszített Zenepavilon körül róhatjuk a köröket. Az sem gond, ha nincs nálunk a korcsolyánk, kölcsönzési lehetőség és büfé is várja a vendégeket!

Koriliget

Utazz a fényvonaton! – adventi járat minden szombat délután

Idén még a városnéző kisvonat is ünneplőbe öltözik az advent idején! Szombat délutánjain tehetünk vele egy hangulatos városi kört karácsonyi dallamok kíséretében.

Adventi fényvonat

Adventi bögre emlékbe - Töltds meg szeretettel!

Elvinnéd emlékbe a fehérvári hangulatot? Végy egy bögrét a Fehérvári Ajándékboltban, és töltsd tele szeretettel! Keresd az adventi színpad mögött a Hiemer-házban!

Édes séta, különleges látnivalók a Tourinform irodával

Az első 3 adventi hétvége vasárnapjain adventi sétákkal készülünk, melyek között szerepel szaloncukor kóstolóval kiegészített édes program csakúgy, mint a nemrégiben feltárt különleges lelet megtekintése, vagy bepillantás a karácsony népi hagyományaiba a Néprajzi tárlaton.

Városfelfedező séták

Élő Adventi Kalendárium – minden este fél 6-kor!

A városháza homlokzatára vetített képekkel mesebeli palotává változik, és december elsejétől szenteste napjáig minden este kinyílik majd egy ablak, hogy onnan egy mese, vers vagy éppen kedves dal formájában érkezzen a napi meglepetés a sétálókhoz. Akik pedig a meglepetést „átnyújtják”: a Vörösmarty Színház művészei, a Fehérvár Hangja énekesei, a Zeneiskola diákjai és a Szabad Színház tagjai.


Gyűjtsük a hópelyhet! – mozgásérzékelő játék a ligetben

A múlt év egyik kedvence volt a Fő utcán az az interaktív fényjáték, amelyben hópihéket „gyűjthettek” a játékos kedvű sétálók – hasonló mókázásra idén is számíthatunk majd! A mozgásérzékelővel ellátott meglepetés idén a Zichy ligetben vár ránk! Ráadásként a Fő utcán zenélő padokat is találunk... Egy kis kedvcsináló a tavalyi programból!


Adventi színpad – hangolódj az ünnepre!

A hétvégéken zenés műsorok, koncertek várják a látogatókat a városház-téri színpadon, hallhatjuk majd Kocsis Tibort, Kökény Attilát, Hámori János és Oláh Zoltán duóját, a JaMese zenekart, Zsigmond Lalát, a Vintage Dollst, Veres Mónika „Nikát”, a Fiori Musicali együttest, a Corpus Rézfúvós Quintet, a Beatlehem zenekar és az Alba Regia Vegyeskar műsorát is.

Lapozható műsorfüzet

Pazar portékák az adventi vásárból

Egy forró tea, forralt bor és kürtős kalács után nézzünk körül az adventi vásárban is, hiszen egyedi, különleges ajándékokra tehetünk szert itt. A városház-téri és Fő utcai kirakodó vásár mellett a Püspökség udvarába is mindenképp érdemes betérni, a helyi kézművesek is itt kínálják míves portékáikat! Ízelítő a készítők kínálatából, akik a Fehérvári Ajándékboltban is képviseltetik magukat:

Fehérvári Ajándékbolt
Békés, boldog Karácsonyt kívánunk!