Barokk mennyország - még október 23-ig látható!

Barokk mennyország - még október 23-ig látható!

A mennyországot hozták el nekünk. Annak is pompázatos faragású, fényes barokk elemeit – egyenesen a székesegyházból. Elképesztő, hatásos és lenyűgöző – e szavakkal lehetne leírni a kiállítást, amely október 23-án látható utoljára a Csók István Képtárban.

 

A Szent István király-székesegyház befejezésének 250 éves évfordulója inspirálta kiállítás fő témája a bazilika barokk műkincsei, de a sok kiváló minőségű műtárgy segítségével az egész korszak szellemiségét idézi fel, teszi átélhetővé annak egyik legfontosabb jellegzetessége, a felfokozott vizualitás felől.

Látta már valaki a templomi szobrok hátulját? Ugye nem? Hát, ha azt el nem is áruljuk, mitől olyan érdekesek (mert meg kell nézni személyesen), annyit azért mégis, hogy hársfából készültek a szobrok. Számtalan titkot fedezhetünk fel az egyedülálló tárlaton. A „klasszikus”, hagyományosan távolságtartó kiállításokkal ellentétben itt a műtárgyak közvetlen közelébe jutunk, és korszerű technikai eszközök segítségével szerezhetünk maradandó élményeket.
A kiállítás 2018. október 23-ig tekinthető meg a Szent István Király Múzeum Csók István Képtárában.

A kiállítás záró napjain több ingyenes tárlatvezetésen is részt vehetünk, nem érdemes kihagyni:

Szubjektív tárlatvezetés - október 20. szombat 16:00
Ez alkalommal a látogatók, Önök mutatják be a tárlatot. A szubjektív kiállításbemutatót Rosta Helga moderálja, és ahogyan megszokhattuk, egészen újszerű lesz és biztosan nem unalmas.
A program ingyenes és kérnénk, hogy részvételi szándékukat előre jelezzék: Paréj Gabriella +36 70 338 61 69, parej.gabriella@szikm.hu vagy Rosta Helga +36 30 927 43 50, rostahelga@gmail.com

Utolsó lehetőség! - ingyenes tárlatvezetés - október 23. kedd 11:00, 15:00 és 17:00
Az utolsó ingyenes tárlatvezetések október 23-án 11.00, 15.00 és 17.00 órakor a Barokk mennyország kiállításon!