Adventi üzenetek a Püspöki palota homlokzatán

Adventi üzenetek a Püspöki palota homlokzatán
A székesfehérvári egyházmegye idén is különleges és látványos módon közvetíti az adventi jókívánságokat: karácsonyi fényüzeneteket vetítenek a Püspöki palota homlokzatára december 17-én, vasárnap.Az üzeneteket november 27. és december 14. között kell eljuttatni a www.szfvar.katolikus.hu/jokivansag címre.

A Püspöki palota idén is megnyitja kapuit advent idején. A fehérvári Fő utca fényekkel teli forgatagából a kapun belépve csendesebb, fennkölt hangulatba csöppenünk. Szombatonként gyertyagyújtásra, elcsendesedésre hívják a város lakóit, az érkező vendégeket. Megcsodálhatjuk a felállított Betlehemet, a színpadon pedig ünnepváró műsor gondoskodik az ünnepi hangulatról. A palota nemrég felújított kertjében a fák között megbúvó házikókba kézművesek hozzák el egyedi munkáikat, ízletes finomságokat is kínálnak a nézelődőknek. A jótékonysági vásárban ajándékot vásárlók nemcsak szép tárgyakkal lesznek gazdagabbak, de segítenek másoknak is szebbé tenni az ünnepet.

Idén december 2-án, szombaton 10 órakor nyílik ki először a Püspöki palota kapuja. Az adventi hétvégéken szombatonként, december 22-én pedig pénteken 16 órakor lobban fel a soron következő adventi gyertya lángja, minden alkalommal Spányi Antal megyés püspök gondolatait is meghallgathatják majd itt a jelenlévők. A vásár hétvégén 10.00–19.00 óra között tart nyitva, december 18–22-ig hétköznapokon, 14.00–19.00 óra között is betérhetnek az udvarba. December 9-én az Egyházmegyei Múzeumba is ellátogat a nagyszakállú, a Mikulásváró kézműveskedés 14.00 órakor kezdődik, jelentkezni a jelentkezes.muzeum@szfvar.katolikus.hu címen lehet.