A Püspök Sörei a világ élvonalában

A Püspök Sörei a világ élvonalában

A székesfehérvári Püspök Sörei felveszik a versenyt Európa leghíresebb söreivel. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy kiváló eredményt értek el a Barcelona Beer Challenge 2017 versenyén.

A Prépost porter ezüstérmet nyert English Porter kategóriában, a Szent Imre búzasör bronzérmet nyert Weissbier kategóriában, míg a püspöki sörök készítője, a MONYO Brewing Co. Anubis, történelmi söre ezüstérmet érdemelt Mixed-Style Beer kategóriában. A Barcelona Beer Challenge 2017 sörversenyre 25 országból több mint 800 sört nevezett 203 sörfőzde. A verseny magas színvonalát garantálta, hogy csak akkreditációval rendelkező zsűritagok bírálhattak.

Az püspöki "emléksörök" között mindenki megtalálhatja a leginkább kedvére valót. A hagyományos sört kedvelők fogyaszthatják a világos sört, amely Szent Gellért nevét viseli. Aki szereti a pörkölt kávé, étcsokoládé, és aszalt gyümölcs alkotta ízvilágot, mindenképp kóstoljon bele a Prépost barna sörbe. Könnyed nyári estéken pedig mi sem okozhatna kellemesebb felfrissülést, mint egy pohár búzasör, amelyben a búzamaláta mellett érezni a citrusok ízét is. Ez a sör Szent Imre nevét viseli, és mivel teljes mértékben szűretlen, rendkívül magas tápértékkel rendelkezik.

A székesfehérvári egyházmegye legfőbb célja eme kiváló sörökkel az, hogy felhívják a figyelmet városunk szentjeire, nem véletlen tehát, hogy a különféle ízű sörök mindegyike egy-egy szent nevét viseli.