Táncolj Fehérvár!

Táncolj Fehérvár!
Székesfehérváron a Tánc Világnapját, mintegy 4 évtizede már, hogy az Alba Regia Táncegyüttessel említik egy lapon. 2017. május 7-én egy egészen új fergeteges gálaműsorral rukkolnak elő az Albások.

A program házigazdái 16.00 és 19.00 órai kezdettel szeretettel várják a nagyérdemű közönséget a Vörösmarty Színházba, hogy méltó módon, együtt ünnepelhessék – e jeles napot.
Előadásukban hagyományainkhoz híven minden korosztály szerepelni fog. A felnőtt csoport mellett közreműködik az Alba Regia Táncegyüttes Senior csoportja, akiktől a felvidéki Magyarbőd település táncait láthatjuk. Idén a múltat a fiatalabb generáció idézi meg Fitos Dezső és Kocsis Enikő Vajdaszentiványi táncok című koreográfiájával, valamint az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Pulutyka csoportja felcsíki táncokat mutat be.
A felnőttek többek közt színre viszik Majoros Róbert két munkásságát: a „Bertóké” című alkotást, valamint a „Padkaporos bál” elnevezésű koreográfiát, mely összeállításokat a Szekszárdi Néptáncfesztivál szakmai zsűrije nívó díjjal tűntetett ki. Az együttestől láthatunk még bodrogközi, somogyi, Küküllő menti férfitáncokat is. A muzsikát a táncegyüttes kísérője, a Galiba zenekar húzza.

Az Alba Regia Táncegyüttes világnapi gálaműsorára jegyeket a Malom utcai Táncházban vásárolhatnak.