"Mindigmás" tematikus városnéző séták

Június végétől minden pénteken élményszerű, könnyed, mesélős programmal várjuk azokat, akik Székesfehérvár különlegesebb arcát is ismerni szeretnék. Csatlakozni érdemes, akár többször is!

Garantált városnéző programok

Program:

2018.06.29 19:30
Fehérvári cégérek

Vajon miért is alakultak ki a cégérek? Melyik fehérvári cégért ki készítette és mi inspirálta? Sétánk során Székesfehérvár legszebb cégéreit tekintjük meg, és természetesen a látnivalók , épületek ismertetése sem marad el. 

2018.07.06 19:30
Aranyváros hercege

III. Béla az egyetlen magyar király, akinek sírját érintetlenül találták meg Székesfehérváron. Milyen volt az ember, akiből majdnem a fényes Bizánci Birodalom császára lett, aztán mégis a magyar trónra vezette a sorsa? Hogyan lett belőle az egyik legnagyobb magyar király, és mit árulnak el róla a csontjai?

2018.07.13 19:30
A királyné sakkot ad

Ez alkalommal a Székesfehérváron zajló királyné koronázások titokzatos és magasztos pillanataiba nyerhetnek betekintést a résztvevők. Kiderül, mi motiválta királyainkat a párválasztásban, kinek állt jogában a királynő fejére tenni a koronát. Fellebben a fátyol a királyné jövedelmeiről és hatalomgyakorlásának lehetőségeiről is. Mindeközben szó esik kalandos, nagyszerű vagy éppen szomorú uralkodónéi sorsokról.

2018.07.20 19:30
Mátyás az igazságos, az álruhás és a király

Mátyás tán a leghíresebb király, akiről már gyerekkorunkban is annyit hallottunk. De vajon tényleg olyan jó ismerjük őt, mint gondoljuk? Tényleg igazságos és szeretett király volt? Hol volt igazi otthona? Ki volt a felesége és gyermekének anyja? Miért? Megtudhatja halálának és temetésének körülményeit, helyét. 

2018.07.27 19:30
Szemet a falra:) avagy régi idők Facebookja

Városnéző túránk során megismerhetjük a népszerű és kevésbé ismert hírességeket, akik itt éltek, tanultak, alkottak városunkban, illetve a történelem viharos évei összekötötték életüket és városunkat. Sétánk során elkalandozunk az orvostudomány, a relativitáselmélet, irodalom, vallás világába is.

Városnézések időtartama: 1-1,5 órra
Találkozó: Tourinfrom Iroda előtt

Részvételi díj: 1000 Ft/ fő
Előzetes regisztráció ajánlott!

Regisztrálni lehet az alábbi elérhetőségeken:
Tourinform Iroda
Székesfehérvár, Oskola u. 2-4
22 /537-261
idegenvezetes@szekesfehervar.hu