Nyár végéig látható a Pompeji kiállítás!

Nyár végéig látható a Pompeji kiállítás!
A Közép-Európában elsőként Szegeden bemutatott szenzációs kiállításnak nyár végéig Gorsium ad otthont “Pompei – Élet és halál a Vezúv árnyékában” címmel. A fantasztikus leletanyagot bemutató tárlat 2017. március 25-től augusztus 20-ig tekinthető meg az ország legnagyobb régészeti parkjában.

A kiállítás felbecsülhetetlen építészeti és képzőművészeti értékeket tár fel a római birodalom korából. A nápolyi múzeumból érkező műtárgyak megelevenítik az egykori város életét a gladiátoroktól kezdve a politikán, a mindennapokon, a kereskedelmen, az erotikán át egészen magáig a 79-es katasztrófáig, amikor is a Vezúv kitörése miatt teljes egészében elpusztult Pompei városa.

Pompeji neve még azok előtt sem ismeretlen, akik kevéssé járatosak a történelemben. A Vezúv kitörése miatt 79-ben város néhány óra alatt eltűnt a föld színéről, több méter vastagságban temette be a vulkáni hamu. A 16. század végén véletlenül, a Sarno folyó szabályozási munkálatai közben leltek rá az első falmaradványokra, a hivatalos ásatások a 1748-ban kezdődtek el. Pompeji ma Olaszország egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja, a romváros a világörökség része.

Már a látogatóközpontba való belépéskor az ókorba kerül az érkező: egy film segítségével tehet virtuális sétát Pompeji utcáin. A kiállítótérben egy hatalmas, több mint két méter magas, márvány Poszeidon szobor fogadja a látogatót, egy oldalán a magánszférát, a másik oldalon a közéletet mutatja be a tárlat. A magánéletet falfestmények, tárgyak idézik meg a látogatóknak, egy választási felirat a politikába kalauzol, de megismerhetjük a fürdőéletet, a színházakat, a gladiátorok világát, sőt, az ókori bordélyházak működésébe is bepillantást nyerhetünk - és persze a katasztrófa maga, a Vezúv kitörése is látható lesz a falakon.

Belépődíjak a Szent István Király Múzeumnál 

Keresse a székesfehérvári Tourinform iroda komplex ajánlatait!

Székesfehérvár – Gorsium csomag

Rendelhető csoportok számára (min. 20 fő) március 25 – augusztus 20. között

2 órás városnézés Székesfehérvár belvárosában

(Koronázó Bazilika Romkertje, Szent Korona hiteles másolata)

2 fogásos bőséges ebéd a Rozmaring díjas Szárcsa Csárdában

Gorsium – az ország legnagyobb régészeti parkja Pompeji kiállítással

Részvételi díj: 6.500 Ft/fő