"Mindigmás" tematikus városnéző séták

Június és július minden péntekén és szombatján élményszerű, könnyed, mesélős programmal várjuk azokat, akik Székesfehérvár különlegesebb arcát is ismerni szeretnék. Csatlakozni érdemes, akár többször is!

Program:

2017.06.23 19:30
Ódon házak titkai

Sétánk során régi fehérvári épületeket ejtünk útba, amelyek története évszázadokra nyúlik vissza. A Rózsás ház szemet gyönyörködtető látványától a Deák Képtár és Csók István Képtár érintésével a Magyar Király szállóig jutunk el, miközben felfedjük, kik lakhattak a gyönyörű épületekben.
Találkozó: Országalma, Városház tér

 

2017.06.24 19:30
Tekerj te is! Fehérvár új arca – két keréken

Rendhagyó túrára indulunk ezen a szombaton, ezúttal két keréken fedezzük fel Fehérvár belvárosának legszebb pontjait. A túra elsősorban árnyas ligeteinkre, parkjainkra összpontosít, de érdekességekben ezúttal sem lesz hiány!
Találkozó: Romkert bejáratánál

A túrán való részvételhez saját bicikli szükséges. A programban mindenki saját felelősségére vesz részt.


2017.06.30 19:30
„Keresd a művészt!” Aba –Novák Vilmos nyomában

„Színek és színek megint” – a Csók István Képtárban nyílt Aba-Novák Vilmos kiállítás megtekintése után két híres Aba-Novák Vilmos által készített falfestményt is felfedezünk túránkon. De hol festette meg önmagát a művész? Aki a feladatlapon jól jelöli be a helyet, ajándékban részesül!
Találkozó: Országalma, Városház tér

2017.07.01 19:30
Aranyváros hercege

Székesfehérváron egyetlen érintetlen királysírt találtak. De melyik is az, és hol van most? Kik voltak ők? Történetek egy mozgalmas életű királyi párról.
Találkozó: Országalma, Városház tér

2017.07.08 19:30
Ízek, ármány és szerelem a Királyok Városában

Kis gasztronómiai múltidézés a kezdetektől napjainkig. De nem minden szem-szájnak ingere, avagy mérgezések, cselszövések és szerelmi szövevények a Királyi Városban... ma s tegnap:)
Találkozó: Országalma, Városház tér

2017.07.14 19:30
Mesélő épületdíszek

Kis művészettörténeti kalandozás csodálatos épületeink között. A séta során felfedezzük építészeti értékeinket, miközben bevezetést kapunk a többször elpusztított és újjáépített város történetébe is.
Találkozó: Országalma, Városház tér

2017.07.15 19:30

A királyné sakkot ad
Uralkodónők koronázása Székesfehérváron

Ez alkalommal a Székesfehérváron zajló királyné koronázások titokzatos és magasztos pillanataiba nyerhetnek betekintést a résztvevők. Kiderül, mi motiválta királyainkat a párválasztásban, kinek állt jogában a királynő fejére tenni a koronát. Fellebben a fátyol a királyné jövedelmeiről és hatalomgyakorlásának lehetőségeiről is. Mindeközben szó esik kalandos, nagyszerű vagy éppen szomorú uralkodónéi sorsokról, magasztos és királynéhoz kevésbé méltó tettekről.
Találkozó: Országalma, Városház tér


2017.07.21 19:30
Keresd meg-találd meg! - (interaktív idegenvezetés)

Interaktív program felfedező kedvűeknek! Idegenvezetőnk körülírása alapján kutatunk épületdíszek, szobrok, épületek után. A megtalálás jutalma egy-egy érdekes történet lesz! 
Találkozó: Országalma, Városház tér

2017.07.22 19:30
Újra működik a Deák-Dénes kút!

Hangulatos nyár esti sétánk során bejárjuk a Rózsaligetet, felkeressük a város egyik legkedveltebb alkotását, a Csitáry kutat, majd a Csónakázó-tó közepén kialakított szigeten pedig megfejtjük Székesfehérvár különös szökőkútjának működését is!
Találkozó: Csitáry-kút, Rózsaliget


2017.07.29 19:30
Sóvár szeme kutat kutat?

Székesfehérvár belvárosának üde színfoltjai az emlék kutak. Naponta járunk el a Koronás kút és a Piac téri Püspökkút mellett. Fotót készítünk az Országalmánál, kortyolunk a Török kút vizéből vagy a Retorika kútjából. De ismerjük a történetüket? Sétánk során kultúrszomjunkat is olthatjuk! 
Találkozó: Országalma, Városház tér

Buszos kirándulás indul Tác, Gorsium – Fehérvárcsurgó, Károlyi kastély látogatásával!

Tematikus túráink mindegyikére a részvételi díj: 800 Ft/ fő
Regisztráció:
Tourinform Székesfehérvár
8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4.
Tel: 22 537 261 E-mail: szekesfehervar@tourinform.hu www.turizmus.szekesfehervar.hu