Idegenvezetések augusztusban is!

Idegenvezetések augusztusban is!

Augusztusban is várjuk a felfedező kedvűeket, ugyanis minden hétvégére kínálunk valamilyen izgalmas túrát vagy kisvonatos kirándulást a lenyűgöző Bory-várba!

Titkos Túra - Fáklyás Esti Városnézés
Augusztusban minden pénteken 21:00 órától

Székesfehérvár történelme nem szűkölködik fordulatos eseményekben és izgalmakban. Ha ez önmagában nem elég, akkor még titokzatosabbá tesszük a felfedező sétát, és fáklyákkal világítjuk meg utunkat az egykori királyi koronázó és temetkezőhelyen, a várfalak tövében, vagy az eldugott kis utcák macskakövén. A csoport minden tagja kap egy fáklyát a sétához.

Részvételi díj: 800 Ft/fő 

Romantikus Vártúra - Kisvonatos Bory-Vár Látogatás
Augusztusban minden szombaton 10:00 órától

A Bory-vár Székesfehérvár legkülönösebb építménye, a romantika XX. századi fellegvára. A lenyűgöző alkotás egyetlen ember alkotása, az építész-szobrász Bory Jenő maga tervezte és két kezével építette fel álmai várát közel 40 esztendőn keresztül. A Bory-vár azon túl, hogy otthont adott a Bory családnak, komplex műalkotás, amely folyamatosan változott, formálódott, bővült. 
Ha kisvonattal utazunk, idegenvezetőnk egyúttal a városról is elmeséli mindazt, amit tudni érdemes, majd a várban is végig kalauzolja a csoportot. 

A részvételi díj tartalmazza:
• kisvonat díja
• idegenvezetés díja
• belépő a Bory-várba 
Részvételi díj: 2500 Ft/felnőtt, 2000 Ft/nyugdíjas, diák

Szent István Nyomában - Városnéző túra
Augusztusban minden szombaton 16:00 órától

Székesfehérvár Szent István városa. Államalapító királyunk itt építtette magántemplomát, a későbbi koronázótemplomot, melynek falai között 36 magyar királyt koronáztak. Itt született fia, a később szintén szentté avatott Imre herceg, itt helyezték örök nyugalomra, neki köszönhetően itt állt a királyi trón, itt őrizték a koronázási ékszereket, a kincstárat, majd az ország levéltárát. Lássuk hát, mit őriz emlékéből ma az egykori koronázóváros!

Részvételi díj: 800 Ft/fő

Előzetes regisztráció szükséges!
Keresse munkatársainkat az alábbi elérhetőségeken:
+ 36 22 537 261
szekesfehervar@tourinform.hu